Press releases

juni 13, 2023

Intervju med Reqtest VD i Dagens Industri

I vår artikel i DI digitalisering berättar Henrik Andreasson, VD på Reqtest, om varför bolag som outsourcar sin digitalisering riskerar att halka efter. 

– Det handlar om att maximera värdet av systemet. Du kan inte sköta digitaliseringen med vänsterhanden. Våra kunder har valt vårt verktyg eftersom de vill ha kontroll och transparens i sina projekt, säger Henrik Andreasson, Reqtests VD.

Sverige ligger generellt sett långt framme när det gäller digitalisering. Men utvecklingen går snabbt och de organisationer som inte omfamnar digitaliseringens möjligheter riskerar att hamna på efterkälken eller till och med försvinna.
– Alla stora bolag behöver digitaliseras och förändringarna innefattar allt från produkt och kundupplevelse till interna processer och verktyg. Men de flesta större digitaliseringsprojekten ger inte de resultat man hoppats på. Dessutom drar de ut på tiden och går över budget. Det beror på flera olika faktorer, bland annat att företagen ser digitalisering som ett IT-projekt i stället för ett affärsprojekt och därmed inte på allvar involverar verksamheten i projekten. Dessa frågor ska upp på ledningsnivå – till styrelserum och ledningsgrupp – så att de ingår i affärsstrategin. Då kan man säkerställa att organisationen har kompetens, resurser och budgetar för att klara digitaliseringens alla utmaningar, menar Henrik Andreasson, VD på Reqtest, Nordens ledande stödverktyg för affärssystem.

De organisationer som inte digitaliserar nu riskerar att slås ut

Det händer mycket på marknaden just nu, menar han.
– Majoriteten av alla nya implementationer är molnbaserade, och många ERPleverantörer kräver att kunderna ska ha sin data där. Många tror det blir mindre jobb med molntjänster, men faktum är att de ställer ännu högre krav på organisationen än tidigare. För att hänga med måste man i stället bli effektivare. Här finns de stora vinster i att standardisera och automatiserade sina processer. Det är en annan stor trend vi ser.

Enligt Henrik Andreasson riskerar företag som inte lyckas i din digitalisering att bli utslagna inom fem, tio år.
– Dina konkurrenter kommer att bli allt vassare och dessutom kommer nya bolag som är digital natives och gör allt ”rätt” från början. Om dina konkurrenter levererar sina produkter direkt till dörren samma dag och dina egna anländer om sju dagar till ett postkontor … då är du körd!

En svensk framgångssaga

Reqtest är ett stödverktyg för affärssystem som gör det enkelt hantera hela livscykeln. Ett framgångsrecept för våra kunder har varit att de får en dedikerad senior rådgivare som hjälper dem att komma igång och maximera nyttan av verktyget. Det gör att man snabbt kommer igång och får hjälp att etablera effektivare arbetssätt. Våra rådgivare har lång erfarenhet från liknande kunder och projekt, på så sätt slipper kunden uppfinna hjulet om och om igen, fortsätter Henrik Andreasson.

Reqtest är en svensk framgångssaga med kunder i tjugofem länder.
– Vi har kunder i alla branscher, men vårt fokus är på komplexa system och projekt. Det är för större organisationer med 300+ medarbetare som vi gör störst skillnad.

Om Reqtest

ReQtest grundades 2009 och är med sina 12 000 användare Nordens ledande stödverktyg för implementation och förvaltning av affärssystem. Med verktyget kan du engagera verksamheten och kvalitetssäkra affärssystemet genom hela livscykeln. Reqtests vision är att varje företag och organisation ska bli framgångsrik i sin digitalisering för att kunna framtidssäkra sin verksamhet.

Läs mer om oss och våra värderingar

Dela inlägget

I vår blogg skriver vi om digitalisering
Blogg

Lär dig mer om digitalisering

Läs mer
Kundcase

Därför älskar våra kunder Reqtest

Läs mer
Vår vision
Om oss

Delar du vår vision?

Läs mer