Test i Reqtest

Reqtests testmodul har all funktionalitet du behöver för att förenkla kvalitetssäkringen av komplexa affärssystem. Verktyget konfigureras till era processer och kan användas oavsett metodik, såsom Scrum, Lean eller klassisk vattenfall.

  1. Importera eller skapa nya testfall och bygg testscenarion
  2. Koppla testfallen till era krav
  3. Delegera tester till ansvarig testare
  4. Följ progress och utfall – rapportera avvikelser
  5. Klona och återanvänd testdata

4.5/5 – Capterra

Vi sparade in nästan två heltidsanställningar på att använda Reqtest för tester och felrapporter. Verktyget är enkelt att använda och gjorde att vi kunde få en tydlig överblick av våra 1500 testfall. Det hade aldrig varit möjligt med Excel.

Erik Karlström

Projektledare i Lantmännens ERP-projekt

Involvera verksamheten med EasyTest

Tvinga inte in verksamheten i komplicerade verktyg som är byggda för utvecklare. Med funktionen EasyTest kan du enkelt involvera verksamheten i UAT (acceptanstester). EasyTest är en förenklad testversion som gör det möjligt för personer som jobbar ute i verksamheten att genomföra tester oavsett roll och kompetens.

Kom igång med testerna

Ta reda på varför 1000+ testledare föredrar Reqtest för att kvalitetssäkra sina systemlösningar. Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom 24 timmar.

  1. 9 av 10 i betyg enligt testledare
  2. Full spårbarhet & versionshantering
  3. Data lagrad i Sverige

Så fungerar test i Reqtest

1. Skapa testfall
Skapa testfall manuellt, importera från en fil, använd färdiga mallar eller klona testfall från tidigare projekt. I testfallet kan du lägga till beskrivning, förväntat utfall, dokument, bilder eller annan nödvändig information. Du kan även koppla testfallet till specifika krav genom att använda kravmodulen.

2. Bygg testkörningar
Skapa eller återanvänd testkörningar. Planera genomförandet av testkörningar, organisera testgrupper och delegera till ansvarig testare.

3. Exekvera tester
Utför tester direkt i Reqtest eller använd funktionen EasyTest för att underlätta genomförandet av acceptanstester i verksamheten.

4. Full spårbarhet och versionshantering
I Reqtest finns full spårbarhet så att du kan se vem som genomfört test och när, samt utfallet av scenariot. Du har även tillgång till alla tidigare versioner av testfallen.

5. Testautomation och integration till andra verktyg
Du kan enkelt integrera Reqtest med ditt testautomatiseringsverktyg för att få alla testresultat på samma ställe. För över buggar automatiskt från din testautomatisering och eliminera onödigt dubbelarbete. Reqtest stöttar integration till de flesta testautomatiseringsverktyg.

6. Rapportera avvikelser
Testaren kan skapa felrapporter i verktyget eller via EasyTest. I felrapporten följer teststegen automatiskt med. Testaren behöver endast skriva en titel och det faktiska resultatet. Detta sparar tid för testaren och gör det enkelt för granskaren att förstå utfallet.

7. Analysera resultat och skapa rapporter
Kraftfull rapportfunktionalitet för att analysera testresultatet och få insikter. Du kan konfigurera dina egna rapporter, skapa grafer och spara vyer i dashboards. Detta gör det enkelt att se status i realtid, mäta progress i ett projekt och se trender över tid.

Allt du behöver för att kvalitetssäkra systemet

Mål & krav

Strukturerar och få full koll på kraven, från upphandling till release.

Läs mer

Testhantering

Skapa testfall, bygg testscenarion, följ progressen och mycket mer.

Läs mer

Felrapporter

Rapportera och prioritera buggar direkt i verktyget.

Läs mer

Rapporter & analys

Se progressen i projektet och få värdefulla insikter från din data.

Läs mer

Integrationer & API

skapa sömlösa flöden och eliminera onödigt extrajobb.

Läs mer

Upphandling

Bjud in, utvärdera och kommunicera med leverantörer.

Läs mer

Agil tavla

Visualisera planeringen och förenkla samarbetet i teamet.

Läs mer
Våra kunder
Case

Våra kunder

Läs mer
I vår blogg skriver vi om digitalisering
Blogg

Lär dig mer om digitalisering

Läs mer
Vår vision
Om oss

Delar du vår vision?

Läs mer