Press releases

juni 17, 2021

Nordtech förvärvar Reqtest

Mjukvarugruppen Nordtech Group (”Nordtech”) förvärvar ReQtest AB som är Sveriges ledande SaaS-verktyg för komplexa IT-projekt och förvaltning.

Med över 10 000 användare i 20 länder används ReQtest för att managera och kvalitetssäkra större IT-projekt – från inköp till implementation och förvaltning. I och med förvärvet förstärker ReQtest sitt fokus på den svenska marknaden och har nu ännu bättre förutsättningar att stötta sina kunder i deras digitaliseringsresa.

Nordtech är grundat av Pål Hodann och Nils Bergman som båda har lång erfarenhet av att bygga mjukvarubolag i Norden. Samtliga bolag som ingår i gruppen idag är stabila tillväxtbolag med starka produkter. Nordtech är långsiktiga ägare och dotterbolagen drivs självständigt inom koncernen samtidigt som gruppens samlade kompetens används för att skapa bästa förutsättningarna för bolagen att lyckas.

”Vi är väldigt glada över att vi fått möjligheten att förvärva ReQtest. Bolaget har haft en stabil tillväxt senaste 10 åren och har gjort stora investeringar i sin produkt. Bolaget har en spännande resa framför sig i hur de kan hjälpa sina kunder att lyckas i sin digitaliseringsresa som vi är glada att få vara med på” säger Nils Bergman, Partner på Nordtech.

”Nordtech känns som den perfekta ägaren för ReQtest med de planer som vi har framför oss. Vi har ett högt fokus på att hela tiden förbättra vår produkt samt även att lägga mer tid på att jobba nära våra kunder för att hjälpa dem i sin digitaliseringsresa. I och med förvärvet kan vi öka våra satsningar vilket ger oss ännu bättre möjlighet att göra våra kunders komplexa vardag enklare och bättre.” säger Henrik Andreasson, vd på ReQtest.

Förvärvet träder formellt i kraft den 24:e juni och ReQtest huvudkontor kommer fortsatt vara i Stockholm.

Dela inlägget