Press releases

februari 26, 2024

Vätterhem väljer Reqtest för att kvalitetssäkra nytt fastighetssystem

Bostadsbolaget Vätterhem kommer under våren 2024 att byta sitt fastighetssystem till Vitec. För att kvalitetssäkra det omfattande systeminförandet väljer man att använda Reqtest för att strukturera och hantera alla krav och tester.

Vätterhem är Jönköping kommuns största bostadsbolag som äger, förvaltar och utvecklar attraktiva bostäder för alla i kommunen. Som en del i Vätterhems digitalisering ska det gamla fastighetssystemet nu bytas ut till ett nytt. I projektet kommer man nyttja Reqtest plattform för att hantera kravspecifikationen, alla tester av systemet och rapportera eventuella buggar.

– Vi står inför ett utmanande projekt där vi ska byta ett större verksamhetssystem som har många olika användargrupper. Med hjälp av Reqtest kommer vi kunna involvera verksamheten och säkerställa att processerna och arbetet fungerar som det är tänkt i systemet enligt vår kravspecifikation, säger Johan Hageltorn, IT-chef på Vätterhem.

– Vi är mycket stolta över samarbetet med Vätterhem och att de valt Reqtest för att kvalitetssäkra sitt projekt. Med deras dedikerade team i kombination med vår expertis inom området ser jag att de har alla förutsättningar för ett framgångsrikt projekt, säger Henrik Andreasson, VD på Reqtest.

Om Vätterhem

Vätterhem är det största bostadsbolaget i Jönköpings kommun. Närmare 19 000 personer bor i Vätterhems lägenheter, vilket motsvarar ungefär var åttonde invånare i kommunen. Bolagets uppdrag är att äga, förvalta och utveckla moderna hem i Jönköpings kommun.

Om Reqtest

Reqtest är Nordens ledande verktyg för att hantera krav, test och felrapporter i IT-projekt. Verktyget har idag över 13’000 användare, med kunder i över 30 länder.

Dela inlägget